Ένα πρότυπο κέντρο θεραπείας ατόμων με ειδικές ανάγκες μέσω διαφόρων μορφών τέχνης θα λειτουργεί από 2 Μαρτίου 2019 στο ανακαινισμένο και ειδικά διαμορφωμένο νεοκλασικό κτίριο στο Μαρούσι, στη συμβολή των οδών Γ. Σουρή και Ν. Πλαστήρα.

 

Πρόκειται για το Ινστιτούτο Θεραπείας Δια των Τεχνών «Λίλιαν Βουδούρη», που παίρνει σάρκα και οστά με την αγαστή συνεργασία του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη» και του Δήμου Αμαρουσίου.

 

Για τη λειτουργία του Ινστιτούτου μίλησαν χτες σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη» κ. Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου και υποψηφίου δημάρχου Αμαρουσίου με το συνδυασμό «Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή» κ. Πάνου Βραχνού.

 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε «στολίδι για την πόλη μας» το πρότυπο αυτό ινστιτούτο θεραπείας των ατόμων με ειδικές ανάγκες με τη χρήση των διαφόρων μορφών τέχνης (μουσικής, χορού, θεάτρου και εικαστικών τεχνών) και ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη» γι΄ αυτή τη συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου.

 

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ιωάννης Παλαιοκρασσάς χαρακτήρισε τη λειτουργία του ινστιτούτου ως «έργο παγκοσμίου ενδιαφέροντος που λειτουργεί κατά τα πρότυπα του εξωτερικού και αποτελεί πνοή ζωής μέσω των δημιουργικών θεραπειών».

 

Το Ινστιτούτο θα προσφέρει μουσικοθεραπεία, δραματοθεραπεία, χοροθεραπεία και θεραπεία μέσω εικαστικών τεχνών σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι υπηρεσίες του  απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες με νοητική υστέρηση, σύνδρομα και συναφείς διαταραχές, αναπτυξιακές διαταραχές και δυσκολίες επικοινωνίας.

 

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στήριξε το εγχείρημα, με τη διάθεση επιτελείου μηχανικών για την τεχνική υποστήριξη στα κτιριακά ζητήματα του Ινστιτούτου.

 

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος, Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α. και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή» κ. Νίκος Πέππας και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό «Μαρούσι –Καθαρή Γραμμή» κ. Κωνσταντίνος Ζαπαντιώτης και Γιούλα Μπάρλα.