Την πολύχρονη προσφορά του ιστορικού Αθλητικού Ομίλου Παραδείσου που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1948 στο Μαρούσι, αναδεικνύοντας τις αξίες του αθλητισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι», εξήρε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου και υποψήφιος  Δήμαρχος Αμαρουσίου με το συνδυασμό «Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή» κ. Πάνος Βραχνός, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια του Ομίλου, που έγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου.

 

Στην εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου, ο κ. Βραχνός ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά με αγάπη, αλληλεγγύη και υγεία και τόνισε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει να είναι αρωγός στο έργο του Ομίλου που στη μακρά του ιστορία έχει πετύχει πολύ σημαντικές νίκες και διακρίσεις.

 

Για το έργο του ομίλου που συνεχίζει σταθερά – παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει – να προάγει τον αθλητισμό στα νέα παιδιά, μίλησαν ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Δημήτρης Λέμης και η Αντιπρόεδρος, εντεταλμένη σύμβουλος αθλητισμού και πολιτισμού, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Μαρούσι-Καθαρή Γραμμή» κ. Ελένη Λέκκα. Μεταξύ των άλλων, η κ. Λέκκα εξέφρασε τις ευχαριστίες του Ομίλου προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη «ο οποίος έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη και τη στήριξή του προς όλους τους συλλόγους του Μαρουσιού και του Αθλητικού Ομίλου Παραδείσου ο οποίος είναι ένας μεγάλος και ιστορικός σύλλογος που κοσμεί εδώ και πολλά χρόνια τον τόπο μας».

 

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών μεταλλίων και διακρίσεων στους αθλητές των τμημάτων που διακρίθηκαν μέσα στο 2018.

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πάνος Βραχνός απένειμε μετάλλια στους 14 μικρούς αθλητές της ομάδας ποδοσφαίρου Κ12, η οποία διακρίνεται για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Κ12 και είναι – όπως είπε – αήτητη.

 

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν επίσης 5 κύπελλα στην ομάδα του Πινγκ Πονγκ που κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων 2018, 8 μετάλλια στην ομάδα Σκάκι, ένα μετάλλιο στην ομάδα της άρσης βαρών για τη διάκρισή της στο περιφερειακό πρωτάθλημα της άρσης βαρών, ενώ κύπελλα απονεμήθηκαν και στους αθλητές του τμήματος ποδηλασίας.

Σύντομο ιστορικό του Ομίλου

O Aθλητικός Όμιλος Παραδείσου Αμαρουσίου ιδρύθηκε το 1948 από τον Αργύρη Παναγιωτόπουλο, μια πολύ σημαντική μορφή του αθλητισμού, ο οποίος μεταξύ άλλων διετέλεσε Πρόεδρος  της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και συμμετείχε στους Βαλκανικούς Αγώνες της Κωνσταντινούπολης όπως και στο Σπλίτ της Γιουγκοσλαβίας. Επίσης διετέλεσε Αντιπρόεδρος επί 35ετία της Ομοσπονδίας Πάλης και μέλος του COMITE της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Πάλης. Μετά από πολλές προσπάθειες ξεκίνησε πρώτα η ποδοσφαιρική ομάδα και  το πρώτο καταστατικό του αθλητικού ομίλου Παραδείσου  Aγίου Θωμά Αμαρουσίου που αναγνώρισε το 1958 το Πρωτοδικείο Αθηνών και ακολούθησε η επίσημη αναγραφή του Συλλόγου στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αργότερα ιδρύθηκαν τμήματα βόλλευ Ανδρών και Γυναικών και φθάσαμε μέχρι την Α΄ εθνική κατηγορία και από αυτή την ομάδα ανεδείχθη και ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Βόλλευ και μέχρι πρόσφατα  Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βόλλευ  Στέλιος Προσαλίκας. Στη συνέχεια ιδρύθηκαν τα τμήματα Μπάσκετ, Χάντμπολ, τμήμα Πάλης, Ενόργανης Γυμναστικής, Άρσης Βαρών, Σκοποβολής και Τοξοβολίας, Στίβου, Σκάκι, Ξιφασκίας, Τζούντο, Ταε Κβο Ντο, Πινγκ-Πόνγκ, Παγκράτιο, Ποδηλασίας .