«Θυμάμαι τους αείμνηστους γονείς μου να με παροτρύνουν, σχεδόν επιτακτικά, λέγοντάς μου – παιδί μου να προσφέρεις, να είσαι πάντα εκεί που οι άλλοι σε χρειάζονται, ποτέ να μην είσαι απών εκεί που μπορείς να είσαι παρών».

 

οι Γιατροί της Αγάπης

Οι «Γιατροί της Αγάπης» είναι μια ομάδα εθελοντών ιατρών και πολιτών, οι οποίοι προσφέρουν από το 2012 αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους ιδιαίτερα σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδος.

Οι σκοποί της ομάδος είναι αποκλειστικά κοινωφελείς, ανθρωπιστικοί και πολιτιστικοί και περιλαμβάνουν ενδεικτικά: (1) την ένωση ανθρώπων που αγαπούν την Ελλάδα και ιδιαίτερα τις νησιώτικες και ακριτικές περιοχές της, και (2) την παροχή ιατρικής βοήθειας μέσω ιατρικών αποστολών για την επίλυση πάγιων, καθημερινών προβλημάτων, των ως άνω περιοχών, σε άπορους και ενδεείς συνανθρώπους μας.

Οι ιατροί που συμμετέχουν είναι: ο Πάνος Βραχνός Γενικός Χειρουργός και επικεφαλής, η Χειρουργός Οφθαλμίατρος Γιούλα Μπάρλα, η Ωτορινολαρυγγολόγος Νατάσσα Γούναρη, ο Δερματολόγος Κώστας Πετρακόγιαννης, ο Ουρολόγος Φαρούκ Μπισαράτ και η Καρδιολόγος Λουίζα Κοσμίδου.  Ενώ ανάλογα με το αίτημα της περιοχής όπου επισκέπτονται, προστίθενται στην αποστολή και άλλοι  ιατροί  λοιπών ειδικοτήτων. Εμπνευστές των ιατρικών δράσεων ήταν ο τραγουδιστής Γιώργος Υδραίος και ο Ουρολόγος Μάριος Γεωργιάδης.

Οι «Γιατροί της  Αγάπης» δεν είναι Μ.Κ.Ο. αλλά μία ομάδα φίλων που με δικά της έξοδα προσφέρει τις υπηρεσίες της στους συμπολίτες μας ανά την Ελλάδα.

Από το 2012, οι Γιατροί έχουν επισκεφτεί και εξετάσει πάνω από 15,000 συμπολίτες μας όλων των ηλικιών σε πολλές ακριτικές περιοχές από τη Φλώρινα, την Κόνιτσα και την Αριδαία έως τη Λέρο και τους Λειψούς. Συγκεκριμένα η ομάδα έχει ολοκληρώσει πάνω από 25 αποστολές, συμπεριλαμβανομένων περιοχών όπως η Φλώρινα, η Κόνιτσα, η Λέρος (4 φορές) οι Λειψοί (3 φορές), η Νεμέα (2 φορές), ο Γαλατάς, η Επίδαυρος, τα Καλάβρυτα, το Λαύριο, οι Αχαρναί και η Φυλή.