«Συγκινούμαι ακόμα και τώρα στην εικόνα της μητέρας μου να δακρύζει όταν πέρασα στην Ιατρική Σχολή, πίσω στο μακρινό 1970. Θεωρούσε ότι με το επάγγελμα αυτό θα είμαι πάντα παρών, θα αγωνίζομαι μέχρι τέλους για τη ζωή των συνανθρώπων μου».

 

Ιατρική Επιστήμη

Φοίτησα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία και αποφοίτησα το 1977. Υπηρέτησα στο Αγροτικό Ιατρείο Λυγιάς Κορινθίας μεταξύ 1977-1979 την Υπηρεσία Υπαίθρου ως Αγροτικός Ιατρός.
Αμέσως μετά ξεκίνησα την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στη Β’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιώς «Άγιος Παντελεήμων» όπου και ήμουν υπεύθυνος του Πειραματικού Εργαστηρίου του νοσοκομείου.

Με το πέρας της πενταετούς εκπαίδευσης έλαβα άμεσα (Ιούνιος 1983) τον τίτλο ειδικότητος Γενικής Χειρουργικής μετά από εξετάσεις και διορίστηκα στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Απόστολος Παύλος» – Κ.Α.Τ., στο οποίο και υπηρετώ έκτοτε τα τελευταία 35 χρόνια τη Γενική Χειρουργική, κατέχοντας σήμερα τη θέση του Διευθυντού της Γενικής Χειρουργικής Κλινικής.

Διοικητική δραστηριότητα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς

Έχω διατελέσει τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, όπου κατά τη διάρκεια της θητείας μου (Νοέμβριος 1993 – Απρίλιος 1996) ορίστηκα εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο ΣΚΕΙΟΠΝΙ και συνέβαλα ουσιαστικά στην υλοποίηση κινητής μονάδος γλαυκώματος. Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 1996 διορίστηκα Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», όπου και παρέμεινα μέχρι το 1999.

Εκπαιδευτικό και επιστημονικό έργο

Υπήρξα επί σειρά ετών άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης της Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και διδάσκων στα μαθήματα Χειρουργικής των 4ετών και 6ετών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής, ενώ παράλληλα συμμετείχα ενεργά στις ακαδημαϊκές ερευνητικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου Πειραματικής Χειρουργικής του πανεπιστημίου.

Τα τελευταία 35 χρόνια έχω συμμετάσχει σε πολυάριθμα μετεκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια, συμβάλλοντας στην κατάρτιση και εκπαίδευση ειδικευόμενων ιατρών αλλά και φαρμακοποιών και αδελφών νοσοκόμων.
Από τους πρώτους μήνες της ειδικότητάς μου, έχω συμμετάσχει και διατελέσει μέλος της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής πολυάριθμων Ελληνικών και διεθνών συνεδρίων με άνω των 300 ανακοινώσεων και δημοσιεύσεων σε ξένα και Ελληνικά ιατρικά βιβλία και περιοδικά.

Ενεργό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας καθώς και άλλων ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιριών, τριών εκ των οποίων αποτελώ και ιδρυτικό μέλος: